tiistai 10. marraskuuta 2015

Annoskortteja





ANNOSKORTTI                                                                                                                                       PVM:      /     /     
Pestokastike
Ruoka-annoksen nimi
OP
KP
PH-%
RAAKA-AINEET
OH
KH
AH
0,100kg
0,100kg

valkosipulinkynsiä



0.010kg
0.010kg

suola



0.100kg
0.100kg

tuoretta basilikaa



0.080kg
0.080kg

pinjansiemeniä



0.250kg
0.250kg

parmesaanijuusto



0.150kg
0.150kg

oliiviöljy



0.005kg
0.005kg

mustapippuri





























































VALMISTA:

ANNOKSIA:

AH/ANNOS:

ANNOSKOKO:


       RAAKA-AINEKUSTANNUKSET YHTEENSÄ 



AH/KG, AH/L TAI AH/ANNOS

-ALV-% (17)

VEROTON AH

+TAVOITEKATE

VEROTON MYYNTIHINTA

+ALV-% (22)



RUOKALISTAHINTA
(ANNOS/KILO/LITRA







VALMISTUSOHJE


















ANNOSKORTTI                                                                                                                                       PVM:      /     /     
Sipulicréme-keitto
Ruoka-annoksen nimi
OP
KP
PH-%
RAAKA-AINEET
OH
KH
AH
0,120kg
0,100kg
15
Punasipuli



0,040kg
0,040kg

Rasva



0,040kh
0,040kg

Vehnäjauho






Liemijuureksia



0,100kg
0,100kg

sipuli selleri palsternakka porkkana



0,250kg
0,250kg

salottisipuli



1.000 l
1.000 l

vaaleaalientä



0.100 kg
0.100kg

kerma



0.010kg
0.010kg

ruohosipuli



0.200kg
0.200kg

kuohukerma








































VALMISTA:

ANNOKSIA:

AH/ANNOS:

ANNOSKOKO:


       RAAKA-AINEKUSTANNUKSET YHTEENSÄ 



AH/KG, AH/L TAI AH/ANNOS

-ALV-% (17)

VEROTON AH

+TAVOITEKATE

VEROTON MYYNTIHINTA

+ALV-% (22)



RUOKALISTAHINTA
(ANNOS/KILO/LITRA







VALMISTUSOHJE
marinoi ja hauduta punasipuli

valmista veloute keittopohja jossa runsaasti sipulia. siivilöi keittopohja

freesaa salotti sipuli ja kaada keittopohjanpäälle. tarkistakoostumus

kuns sipuli on kypsennetty paseeraa ne tai soseuta keitto sauvasekoittimella

lisää löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma

tarkista koostumus ja maku

annostele keitto kuumille lautasille ja ripottele pinnalle koristeeksi puna ja ruokosipulia








ANNOSKORTTI                                                                                                                                       PVM:      /     /     
Karamellisoitusipuli piirakka
Ruoka-annoksen nimi
OP
KP
PH-%
RAAKA-AINEET
OH
KH
AH
0.200kg
0.200kg

creme fraice



0.200kg
0.200kg

paahdettu sipuli



0.015kg
0.015kg

sokeri



0.010kg
0.010kg

suola










0.125kg
0.125kg

voi



0.015kg
0.015kg

leivinjauhe



0.200kg
0.200kg

vehnäjauho



0.050kg
0.050kg

kaurahiutale



0.200kg
0.200kg

emmental



0.400kg
0.400kg

sipuli ja punasipuli



0.020kg
0.020kg

voi



0.010kg
0.010kg

sokeri



0.005kg
0.005kg

suola



0.005kg
0.005kg

valkopippuri





VALMISTA:

ANNOKSIA:

AH/ANNOS:

ANNOSKOKO:


       RAAKA-AINEKUSTANNUKSET YHTEENSÄ 



AH/KG, AH/L TAI AH/ANNOS

-ALV-% (17)

VEROTON AH

+TAVOITEKATE

VEROTON MYYNTIHINTA

+ALV-% (22)



RUOKALISTAHINTA
(ANNOS/KILO/LITRA







VALMISTUSOHJE




Sipulifraîche

    Valmista ensin sekä pohjaan että täytteeseen käytettävä sipulifraîche sekoittamalla crème fraîche, paahdettu sipuli, sokeri ja suola kulhossa.

Pohja

    Nypi huoneenlämpöinen voi ja yhdistetyt kuivat aineet murumaiseksi taikinaksi. Lisää 1 dl maustettua crème fraîchea. Sekoita.

    Painele taikina piirakkavuokaan (Ø 25 - 26 cm).

Täyte

    Leikkaa sipulit 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

    Kuumenna voi isolla paistinpannulla. Lisää sipulit. Jos sipulit eivät kerralla mahdu pannulle ja haluat ne ehjinä piirakan pinnalle, paista ne kahdella pannulla tai kahdessa erässä.

    Anna sipuleiden kypsyä kannen alla 10 min. Ripota pinnalle sokeri. Käännä sipulit varoen, jotta renkaat pysyvät kasassa.

    Jatka kypsentämistä vielä ilman kantta 5 min. Mausta sipulit suolalla ja pippurilla.

    Yhdistä loppu sipulifraîche (3 dl) ja juustoraaste. Levitä piirakkapohjalle.

    Laita päälle sipulirenkaat.

    Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35 min tai kunnes kypsä. Tarjoa jäähtyneenä esim. salaatin kanssa.












ANNOSKORTTI                                                                                                                                       PVM:      /     /     
hunajaiset palsternakat
Ruoka-annoksen nimi
OP
KP
PH-%
RAAKA-AINEET
OH
KH
AH
1.000kg
0.750kg
25%
palsternakka



0.050kg
0.050kg

voiöljyseos



0.020kg
0.020kg

hunaja



0.010kg
0.010kg

inkivääri


















































































VALMISTA:

ANNOKSIA:

AH/ANNOS:

ANNOSKOKO:


       RAAKA-AINEKUSTANNUKSET YHTEENSÄ 



AH/KG, AH/L TAI AH/ANNOS

-ALV-% (17)

VEROTON AH

+TAVOITEKATE

VEROTON MYYNTIHINTA

+ALV-% (22)



RUOKALISTAHINTA
(ANNOS/KILO/LITRA







VALMISTUSOHJE





Kuumenna uuni 220 asteeseen. Kuori palsternakat ja leikkaa ne pitkittäin kahteen tai neljään osaan. Poista puumaiset sisäosat. Laita palsternakat suureen kattilaan ja peitä vedellä. Lisää ripaus suolaa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 1 minuutti ja valuta. Ruskista palat kauttaaltaan paistinpannussa öljyssä. Lisää pannulle voi ja pyöräytä sitä niin, että se sulaa. Kaada palsternakat ja voi uuninkestävään vuokaan. Lisää vuokaan hunaja ja raastettu inkivääri. Laita uuniin n. 15 minuutiksi tai kunnes tuntuvat koetettaessa sopivan napakan kypsiltä. Kääntele ja valele palsternakkoja kerran paistamisen aikana. Tarjoile kuumina.










                                                                                                                   
Tekstikehys

ANNOSKORTTI PVM: / /
Risotto
Ruoka-annoksen nimi
OP KP PH% Raaka-aineet OH KH AH
0.300 kg 0.300kg Risottoriisi
0.040l 0.040l oliiviöljy
0.600l 0.600l kasvisliemi
0.200kg 0.200kg valkoviini
0.400kg 0.400kg Kerma
0.240kg 0.200kg Paprika
0.125kg 0.100kg 15,00% sipuli
TekstikehysTekstikehysANNOSKORTTIPVM:      /     /      
Ankka ja appelsiinikastiketta 
Ruoka-annoksen nimi 
OP 
KP 
PH-% 
RAAKA-AINEET 
OH 
KH 
AH 
1,500 kg 
1.500 kg 

Ankka 



0.005 kg 
0.005kg 

Suola 



0.050 kg 
0.050kg 

Voi öljy seos 










0.020kg 
0.020kg 

Sokeri 



0.300kg 
0.300kg 

Appelsiinimehu 



0.050 l 
0.050 l 

sitruunamehu 



0.700l 
0.700l 

Tummaperuskastike 



0.040 l 
0.040 l 

appelsiinilikööri 



0.020 l 
0.020l 

Konjakki (aprikoosilikööri) 






Viinietikka 






Appelsiinin kuorta 












ANNOSKORTTIPVM:      /     /      

vuohenjuustosalaatti 
Ruoka-annoksen nimi 
OP 
KP 
PH-% 
RAAKA-AINEET 
OH 
KH 
AH 
0.300kg 
0.300kg 

minitomaatti 



0.300kg 
0.300kg 

vuohenjuusto 



0.250lg 
0.250kg 

jääsalaatti 



0.250kg 
0.250kg 

kurkku 



0.100kg 
0.100kg 

oliivi 



0.015kg 
0.015kg 

balsamico 



























Härän ulkofilettä, Palsternakkapyree
Ruoka-annoksen nimi
OP
KP
PH-%
RAAKA-AINEET
OH
KH
AH
1.000 kg
1.000 kg

härän ulkofilee



1.200 kg
1.000kg
15%
palsternakka



0.160 kg
0.160 kg

voi



0,020 kg
0,020 kg

suola



0,020 kg
0,020 kg

sokeri



0,300 kg
0,300kg

kuohukerma



0,450 kg
0,450 kg

maito



0,250 kg
0,200 kg
20%
salottisipuli



0,450kg
0,200kg
25%
punasipuli



0,010kg
0,010kg

mustapippuri



0,900 kg
0,750 kg
15%
bataatti



0,100 kg
0,100kg

öljy



0,050kg
0,050 kg

timjami



















VALMISTA:

ANNOKSIA:

AH/ANNOS:

ANNOSKOKO:


       RAAKA-AINEKUSTANNUKSET YHTEENSÄ 



AH/KG, AH/L TAI AH/ANNOS

-ALV-% (17)

VEROTON AH



+TAVOITEKATE

VEROTON MYYNTIHINTA

+ALV-% (22)



RUOKALISTAHINTA
(ANNOS/KILO/LITRA







VALMISTUSOHJE
Ota liha lämpimään 1h ennen valmistusta.
Puhdista filee kalvoista. Suolaa liha kauttaaltaan ja kääri kelmuun. laita käärö 100 celsius asteiseen uuniin, kunnes sisä lämpötila on 48c. Poista kelmu ja paista filettä kuumalla pannulla voissa. lisää pippuri ja anna vetäytyä folion alla n 15min (sisälämpötila 58c) leikkaa annos paloiksi.

Pyre: Kuori palsternakka ja sipuli, Hienonna ja freesaa voissa 10min ajan. lisää suola ja sokeri. kullota, kunnes sokeri on sulanut. lisää kerma ja maito, hauduta kypsäksi. kaada seos blenderiin ja tarkista maku

Sipuli: Kuori sipulit kunnes jäljellä on annoskokoinen keskustaosa. laita pannulle ohut kerros sokeria, niin että pannu peittyy. Lämmitä (äläliikaa) sokeria kunnes se on sulanut. lisää sipulit ja voi. (lisää vettä tarvittaessa) Valuta paperin päälle ennen tarjoilua (tarvittaessa)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti